2017. július 31., hétfő

Véget ért egy fejezet



 
„Eladta print (nyomtatott) üzletágát július 31-én a Russmedia: a Hajdú-bihari Napló, az Észak-Magyarország és a Kelet-Magyarország, továbbá két román regionális napilap, a Jurnal Aradeant és a Jurnal Bihoreant új tulajdonosa a Media Development Management Kft. A cég nem rendelkezik terjengős őstörténettel, hiszen célzottan lapkiadás profillal csak idén tavasszal jegyezték be. A friss vállalkozás a Népszabadság „hóhéraként” ismert Heinrich Pecina osztrák üzletemberhez köthető, aki a Mediaworks Hungary korábbi osztrák tulajdonosa.”—olvashattuk a mai sajtóban.

Most ismét meggyőződhettünk arról az elkeserítő tényről,, hogy igenis létezik az az összeg, amiért bármi eladó. Állítólag tízmilliárd forint körüli összeg volt a vételár. Másrészt viszont nem értem ezt a mohó felvásárlási lázat. Nem csupán azért, mert ezek a lapok eddig sem az ellenzékiségükről voltak híresek, hanem azért is, mert bár a Kelet- Magyarországot 38 ezer példányban nyomtatták, ma már az emberek többsége az online-médiát olvassa. Azt meg nem vették meg. Hát ki érti ezt? 

Persze, mondhatjuk azt is, hogy mégis maradt valami a függetlennek látszó sajtóból. Egyelőre. Most már csak az a kérdés, mit szólnak ehhez az olvasók.

Nincsenek megjegyzések: