2017. november 14., kedd

Mitől áll meg az ész?



Azt írja az újság: Adókedvezményt is igényelhetnek a jövőben a vállalkozások a közép-magyarországi régióban megvalósított fejlesztéseik során, amennyiben a parlament megszavazza Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek Tuzson Bencével, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárával közösen benyújtott törvényjavaslatát. A készpénztámogatásoknál alkalmazandó szabályokkal összhangban - azok a nagyvállalkozások élhetnek, amelyek új termékeket, illetve eljárásokat fejlesztenek.
A könnyítés igénybevételének kiemelt feltétele, hogy az érintett adózók a foglalkoztatottak számát vagy a bérköltségek összegét meghatározott mértékben növeljék.
A tények:
1. A kormány, állítása szerint, egyik legfontosabb feladatának tekinti a leszakadó keleti régió, elsősorban Borsod és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye felzárkóztatását.
2. Az ország legnagyobb részén gyakorlatilag elfogyott a munkaerő-tartalék, különösen jellemző ez a főváros környékére és az Észak-Dunántúlra.
3. Számottevő munkaerő-tartalék már csak a fent említett két megyében található.
4. A magyar munkaerő nem mobil, már csak azért sem, mert a fővárosban és környékén az albérlet- és ingatlanárak gyakorlatilag megfizethetetlenek.
Kérdés:
Akkor mi a fészkes fenének nem adnak adókedvezményt a leszakadó keleti végeken? És mitől áll meg az ész, ha nem ettől?


Nincsenek megjegyzések: